>

 
Vis RSS feed
HJEM    Søk    Logg Inn               
Nytt på matematikk.net - Arkiv

17.04.2011

Eksamensoppgaver med fullstendig løsningsforslag. 10 trinn, ungdomstrinnet 2010 og 2009.

K.M

20.10.2010

NM - BRØK

Påmelding starter 27.10.2010. Spillet begynner 01.11.2010. Følg med. I år har vi ingen sponsor, derved ingen premier. Det kjempes kun om heder og ære.

Kenneth

19.07.2010

Det er stille på brukersiden, men i matematikk.net jobbes det godt. Vi er nå på Facebook, Sjekk ut og bli vår venn:

http://www.facebook.com/pages/wwwmatematikknet/119718671372767

Vi jobber med innholdet i wikien og relevante oppgaver i databasen Kari. Vi håper å ha noe klart til skolestart.

Fortsatt god sommer.

Kenneth

07.06.2010

Vi ønsker alle våre brukere en god sommer. Eksamen er snart over for de fleste, kanskje med unntak av muntlig eksamen..... Vi håper dere har gjort det bra, og for dere som ikke er ferdig ønsker vi lykke til.

Vi har lagt ut en lenke til wikien som fortsatt er på prosjektstadiet. Vi håper at dere som føler dere kompetente vil bidra. Det går smått når jeg (Kenneth) må gjøre alt alene, dessuten besitter noen av dere kompetanse jeg ikke har. Jeg håper vi får litt aktivitet rundet wikien i løpet av sommeren og høsten.

Vi ønsker en ny medarbeider på programmering. Vi ser for oss at dette er en person som har brukt, og kjenner matematikk,net I denne sammenheng er ikke matematikkkunnskap det viktigste, men en fordel. Det er derimot helt nødvendig å beherske noe av dette;

Full kontroll og erfaring med PHP programmering og MySQL database er en forutsetning.

Må følge standard retningslinjer for koding (tilsv. java).

Kjennskap til objektorientert programvareutvikling

Kjennskap til framework, f.eks. Zend, er en fordel. Det er også erfaring med databasedesign.

Tilkjennegi IDE preferanser.

Følgende teknologier må beherskes: PHP, SQL (MySQL), HTML, XHTML, JavaScript (ECMA), CSS, DOM

Vi forventer ikke at du kan alt om detter, men dersom du behersker et par punkter, der PHP programmering og MySQL database er inkludert kan du være en aktuell kandidat.

Vi er ikke det rikeste nettstedet i cyberspace, men dersom vi får en person vi tror på kan vi betale noe for jobben. Det vil vi diskutere med den aktuelle kandidat. Vi tror vi har attraktive muligheter, men et snev av dugnadsånd er forventet. Send oss en mail dersom du tror dette er noe du kan tenke deg å bruke tid på.

Mvh
TPK

02.03.2010

Vi har opplevd noe spam på vår Wiki. Vi beklager dette, spesielt ovenfor våre bidragsytere. Problemet er midlertidig løst ved å kreve pålogging, men sterkere lut er nødvendig på sikt. Vi jobber kontinuerlig med saken, men ber om forståelse for mulige feiltinn, da denne balansegangen er ny for oss.

Vi har knyttet til oss en ny medarbeider, Terje. Han har sin styrke i matematikkdidaktikk, programmering og bruk av IKT i undervisningen. Vi kommer tilbake med en fyldig presentasjon når han har blitt varm i trøya. Men, for å legge litt press på mannen, kan vi vel si at vi venter oss mye... ;-)

Mvh
Terje & Pål & Kenneth

06.02.2010

Arbeidet med Wikien går framover og bør nå være interessant for elever som har 1T og R2. Disse er på langt nær ferdig, men begynner å ta form.

Bruken av matematikk.net er stabilt. Bruken blant elever i videregående skole har gått ned med ca. 20%. Vi har en tilsvarende økning blant studenter. Det er bra et vi får flere studenter, men vi kommer til å prøve å øke andelen av elever i videregående skole. Etableringen av Wikien er en del av dette.

Mvh
Pål & Kenneth

 

09.01.2010

Vi er nå godt inne i et nytt år, 2010. Vi håper at dette blir et godt og fremgangsrikt år for alle brukere av www.matematikk.net . For oss er dette året spesielt, vi feirer ti år i år… I løpet av dette tiåret har vi fått mange gode konkurrenter både fra forlagene og de rene nettbaserte matematikkstedene. Vi registrerer med glede at vi har satt en standard og at nyere sider er inspirert av våre ideer. I forbindelse med 10 års jubileet ønsker vi å gi våre brukere en gave: – en Wiki. Her kan du formidle dine matematikkunnskaper til resten av verden. Adressen er:

http://per.matematikk.net/index.php?title=Hovedside

Vi håper at du får glede av denne funksjonaliteten, både som bidragsyter og bruker, så får vi se hvor lenge vi er alene om dette…..

Godt nytt år!

Mvh
Pål & Kenneth

Hvorfor Matte? 17.11.2009

Sigurd Wenner har skrevet en bok om hva matematikk kan brukes til, og vi har æren av å tilby denne for nedlasting her. Boken inneholder "mye tekst og bilder, og veldig knapt med tall og formler". Enkelte av emnene som tas opp er allikevel på et relativt avansert nivå. Boken passer derfor best for studenter på videregående og høyere nivå.

Last ned nå » (pdf 4828 kB)

Bidrag fra våre brukere »

 

12.10.2009

Det er høst og normalt skulle oppkjøringen til Brøk - NM være godt i gang. Vi har imidlertid også blitt rammet av finanskrisen ved at vi har mistet vår NM sponsor de tre siste årene. Vi har ikke greid å få tak i en ny sponsor og NM - 2009 utgår derfor. Vi jobber for at aktiviteten er tilbake i 2010.

Vi har blitt hacket og har derfor hatt problemer av ymse slag. Det har satt oss betydelig tilbake i lanseringen av vårt nye produkt, men vi regner med å lansere noe før Jul uansett. Følg med!!

Mvh

Pål & Kenneth

15.01.2009

Godt nytt år alle sammen!!

Det har vært stille på nyhetsfronten en tid. Det betyr ikke at vi sover, men at vi ikke har så mye nytt å meddele dere.

Vi jobber med å forbedre eksisterende strukturer og innhold, og med nye ting. Av hensyn til konkurrenter vil vi ikke gå i detalj nå, men vi har snart ti års jubileum, og i den forbindelse håper vi å kunne gi alle våre brukere en gave som vi tror vil være revolusjonerende på flere områder……

Ha en god arbeidsøkt fram til Påske, etter den tid blir undervisningen for de fleste lite kontinuerlig!!

Pål & Kenneth

05.04.2009

Vi ønsker alle våre brukere en riktig god Påske. Det kan synes som om vi er passive og at lite skjer….Slik er det ikke. Vi jobber på spreng med en ny struktur der vi vil prøve å integrere oppgaver animasjoner og teori, pluss en del andre godbiter. Vi ligger litt foran skjema, men kommer trolig ikke til å slippe ”monsteret” løs før 1. januar 2010. Vi håper at dere har oss unnskyldt at det i denne perioden ikke vil bli det store oppdateringene på Per eller temasiden. Forumet er aktivt. Vi er fortsatt med der – bruk det du også!!

Mvh

Pål & Kenneth

10.08.2008

Da er det på tide å skifte gir. Skolen er i ferd med å begynne for de flestes vedkommende.

Vi har fått en ny tilvekst av moderatorer. I høst vil vi prøve å arbeide med noen av forslagene som dere har under "Hva kan vi gjøre bedre?". Vi lover ingenting, men skal se hva vi får til.

Vi ønsker alle gamle og nye brukere et godt arbeidsår.
Mvh
Kenneth

29.01.2008

Det nye året er godt i gang. Vi har gitt våre temasider en ansiktsløftning og samlet alle på en side. Vi arbeider også med en del animasjoner i Geogebra. Begge deler vil bli videreutviklet i løpet av året.

Pål & Kenneth

07.12.2007

Vi ønsker alle våre brukere en god Jul og et fremgangsrikt nytt år. Vi har kun et mål for det nye året; å bli bedre for brukerne.

I den forbindelse ønsker vi kritiske og konstruktive tilbakemeldinger fra elever, studenter og lærere. Dersom noen ønsker å bidra med innhold til Per, Kari, emner eller andre ting er vi åpne for det.

Pål & Kenneth

23.11.2007

Høstens vakreste eventyr - NM i brøkregning er over. Vi takker for deltagelsen.

Nå står eksamen og tentamen for døra og aktiviteten på disse sider er høy.

Vi jobber nå med å ruste opp eksisterende sider. I januar 2008 vil de "nye" temasidene være tilgjengelige. Vårt mål er at vi høsten 2008 skal dekke læreplanene i alle matematikkfag til og med videregående nivå. Det vil da være mulig å bruke matematikk.net som et alternativ til bøker dersom noen skulle ønske det. Vi ønsker alle brukere lykke til med sine matematiske bestrebelser fram mot juleferien.

Lykke til!
Pål & Kenneth

25.10.2007

Databasen "Kari" er nå revidert, og feilene bør være få….Gi oss tilbakemelding dersom dere finner noe mistenkelig. Vi går nå løs på temasidene. Målet er at alle tema for ungdomstrinn og vg1 skal være ferdig før vinterferien. Det resterende kommer fortløpende i 2008. Det vil være en ny funksjonalitet på temasidene, i form av test deg selv oppgaver.

Ellers minner vi om NM i brøk som begynner mandag.
Lykke til!
Pål & Kenneth

 

 

13.10.07
Høstferien er over og NM i brøk står for døren. Vi har oppgradert databasen Kari og den er ferdig kvalitetssikret i løpet av to uker. Det betyr at det nå er svært få feil…håper vi…
Arbeidet med temasidene er i gang. Emnene vil bli revidert og vi regner med at dette arbeidet er ferdig til påsken 2008.
Vi har også et par andre ting på gang. Meningen er at de skal gjøre DEG bedre i matematikk, dersom du bruker dem. Så følg med og ha en god lærerik høst og vinter.
Pål & Kenneth

Vi ønsker alle gamle og nye brukere velkommen til et nytt skoleår.Vi arbeider med feilrettining i oppgavedatabasen. Vi forventer at dette arbeidet avsluttes i løpet av september. Da blir fokuset temasidene.NM i brøk kommer senere i høst, så det er bare å begynne å øve…. Vi er veldig glade for oppgavebidrag, både til Månedens konkuranse og til oppgavedatabasen Kari.
Mvh Pål & Kenneth (17.08.2007)

Nå er det meste av eksamen unnagjort, bare noe muntlig igjen (muligens med unntak av høyskole og universitet). Vi har slått alle rekorder denne våren, med tanke på bruk. Samtidig føler vi at vi har vokst fort (sett i forhold til den tid vi kan bruke på matematikk.net). Vi kommer derfor til å bruke neste skoleår på å styrke de fire kjerneområdene, forum, leksikon, oppgaver og temasider. Dersom dere har innspill til forbedringer er vi lydhøre. Nå er det ikke alltid vi greier å holde oss til planene for vi har mange gode ideer, så se ikke bort fra en overraskelse eller to.
God sommer! (08.06.2007)

Vi arbeider for tiden med å forbedre eksisterende sider både innholdsmessig og i forhold til tekniske løsninger.
Kenneth (23.03.2007)

Databasen ”Per” er noe ustabil for tiden. Vi arbeider med forbedringer og beklager eventuelle ulemper det har medført. Denne våren er det Per og Kari som gjelder, og forhåpentligvis vil begge ha et bedre brukergrenessnitt når sommeren kommer.
Kenneth (08.03.2007)

 

Godt nytt år!

Skolen har begynt igjen og bruken av matematikk.net øker igjen. Vi arbeider nå med brukergrensesnittet på oppgavedatabasen, og på struktur. Senere i år vil vi gi ”Per” et nødvendig løft. Forhåpentligvis vil du merke små positive endringer på sidene gjennom hele året.

09.01.2007

Kenneth

GOD JUL

Vi ønsker alle brukere en riktig god Jul og et godt nytt år. I 2007 vil vi bedre sidestrukturen og innholdet slik at sidene fremstår som mer brukervennlige.

20.12.2006

Pål & Kenneth

01.12.2006

Med 337.920 sideoppslag i november er matematikk.net større enn noen gang tidligere. Vi opplever en vekst som vi tror vil vare flere år framover, forutsatt at vi greier levere det dere vil ha. Tusen takk til alle som har bidratt til å sette ny rekord.

En dag dumpet to kortstokker ned i postkassa. De er ikke helt vanlige kort, men beregnet for innlæring av basisferdigheter i regning. Vi har ikke fått tid til å prøve dem ut enda, men de virker lovende. Du kan lese mer om dem på www.getsmart.no. Med dette regner vi med at mange Julegaveproblemer er løst.

 

04.11.2006

NM i brøk er over og vi gratulerer Ruben Spaans. V regner med at vi greier å skaffe sponsor til neste år også, så det er bare å øve på brøkmaskinen.

Vi arbeider med en del teknisk ”småplukk” samtidig som vi skal øke kvaliteten og volumet på innholdet etter beste evne. Vi takker for alle tilbakemeldinger på feil i databasen Kari.

Det er for tiden stor trafikk på siden, men vi kunne ønske oss flere kritiske tilbakemeldinger så det er bare å fyre løs. Vi ønsker lykke til med oppkjøringen fram mot tentamener og eksamener.

Kenneth

20.10.2006, kl. 22:00

Det er ca. et døgn igjen av kvalifiseringen til brøk NM. Alt er åpent da finalen stiller større krav til regneferdigheter og psyke. I finalen får du kun en mulighet på et oppgavesett og du får de samme oppgavene som din motstander. Både presisjon og tid er avgjørende. Kvalifiseringen stenges natt til søndag, altså om 26 timer. Sluttspillet starter i midten / slutten av neste uke, avhengig av hvor raske de kvalifiserte er med påmelding. E-post vil bli sent ut til de som er kvalifiserte.

Lykke til!

Kenneth

STATUSRAPPORT

  • NM i brøkregning starter i uke 42. For å hevde seg bør man trene på brøkmaskinen
  • Spam i forum er betydelig redusert, men vi er fortsatt ikke fornøyde og jobber videre med saken.
  • Oppgavedatabasen er på plass. Funksjonalitet og kvalitet / mengde vil bli bedre ut over høsten. Ved årsskiftet regner vi med å ha et funksjonspanel klart for lærere.

27.09.2006

Kenneth

OPPGAVEDATABASE

Vi har nå fått førsteutgaven av oppgavedatabasen på plass (etter mye prat og mange lanseringsdatoer). Du finner den her. Det kan forekomme feil. Vi blir glade om disse rapporteres her, med nr. på oppgave dersom det er en oppgavefeil som rapporteres. Vi har planer for økt funksjonalitet så endringer på grensesnittet oppdateres fortløpende. Oppgavemengden vil øke ukentlig. Vi er som alltid mottakelige for tilbakemeldinger av det konstruktive slaget. Lykke til med bruken!

30.08.2006

Kenneth

 

04.08.2006

  • Månedskonkurransen for august er nå ute.
  • NM i brøkregning 2006 begynner i uke 42 – treningen i forkant foregår på brøkmaskinen.
  • Oppgavedatabasen blir offentlig tilgjengelig i uke 34.

 

07.07.06

Etter påtrykk fra flere konkurransedeltaker vil det fra høsten av komme fasit på oppgavene når en konkurranse er avsluttet. Det vil også gjelde tidligere oppgaver.

Nå tester vi alfaversjonen av oppgavedatabasen……….. GLED DERE ;-)

Kenneth

30.06.2006

Det har vært en økende interesse for månedens konkurranse. Det er gledelig. Nå tar vi pause i juli, men er tilbake med nye oppgaver i august. Dersom dere lurer på hvem vinnerne er kan dere se her.

For å kunne skrive innlegg i forumet må man være pålogget som bruker. Det ser ut til at det har stoppet det meste av spamen.

Fortsatt god sommer!

21.06.2006

God sommer til alle sammen. Når dere kommer tilbake til høsten vil dere finne et par viktige endringer.

  • Forumet lukkes. For å kunne skrive eller svare på innlegg må man være innlogget. Vi håper med dette å få bukt med porno, spill og andre ting som har forsøplet våre sider den siste tiden.
  • Norges største interaktive matematikkoppgave database er klar til bruk.
  • Vi er forhåpentligvis i havn med Kunnskapsløftet.

 

Abelprisen

Abelprisen 2006
Abelprisen på 6 millioner kroner går i år til svensken Lennart Carleson

Oppdateringer 19.03.2006

Forum er nå oppdatert med latex skript språk. Dette kan nå også brukes i private meldinger. Noen flere matematiske symboler er lagt til.

Det har vært liten interesse for månedens konkurranse. Den har nå fått en fast plass, man slipper å finne ikonet først. Til gjengjeld er oppgaven blitt noe vannskeligere, men fortsatt løsbar for ungdomstrinnet – håper vi. Premien er som før, en grafisk kalkulator fra Casio. Dersom du har nøtter du vil dele med andre kan du sende dem til oss, så vil vi vurdere å bruke dem i konkurransene framover.

Kunnskapsløftet 17.02.06

Vi arbeider for tiden med den nye læreplanen – ”

Kunnskapsløftet”. Derfor vil du oppleve en del kryptiske koder under knappen ”klassetrinn” i toppmargen. Disse kodene er navn på nye fag som kommer, og som vil erstatte alt du kjenner fra før. 1 R er tilnærmet lik 2MX osv.

Det er mye ”prat” om læreplaner og om matematikk for tiden. Om ting blir så mye bedre med de nye planene gjenstår å se, men vår tolkning legger opp til et ”tyngre” fag der det er muligheter for fordypning. Deler av planene er imidlertid kun en ny innpakning

Vår nye struktur blir klar 01.08.06, så desperat "klikking" på lenkene før den tid vil neppe føre fram.

Vi tar sikte på å være en fullverdig leverandør av fagstoff til ungdomstrinnet, vg1. og vg2 per 01.08.06, samt et supplement til vg 3.

01.08.07 er vi en komplett leverandør til hele det videregående løp.

Kenneth

Hva holder vi på med? 03.12.2005
Alle kampene i brøk NM er ferdigspilt, vi kårer vinneren i løpt av neste uke. Oppgaveregning er den viktigste aktiviteten når man skal lære seg matematikk. I mars kommer Norges største oppgavedatabase på lufta her på matematikk.net, gled dere! Vi arbeider med å bedre layout og brukervennlighet. Databasen Per vil bli revidert og utvidet. Forumet vil få bedre funksjonalitet, slik at det blir lettere å formulere matematiske uttrykk. Vi jobber også med å få flere sponsorer slik at bruken av siden fortsatt vil være gratis, og kvaliteten høy. Sist men ikke minst, forbereder vi oss på de nye læreplanene som blir virksomme fra august 2006. Vi er alltid åpne for kritiske og konstruktive tilbakemeldinger. Til slutt vil vi takke alle brukere, dere medvirket til at vi hadde over 300.000 sideoppslag i november, det beste siden vi startet opp. God Jul alle sammen!
Kenneth

Trippel Maskinmester Juli 2005 02.08.2005
KS ble trippel Maskinmester etter å ha vunnet alle tre nivåene av Brøkmaskinen for Juli 2005.

Maskinmestere, Juni 2005 01.07.2005
Medlemmene KS og mathvrak er tildelt tittelen "Maskinmester" for å ha vunnet brøkmaskinen for Juni 2005. Stubbscroll, som vant "Nerd" kategorien er allerede Maskinmester (se tidl. nyhet).

Trippel Makinmester 29.06.2005
Medlemmet stubbscroll er tildelt tittelen "Maskinmester" etter å ha vunnet alle tre nivåene i brøkmaskinen for Mai 2005.

GOD SOMMER 17.06.2005
Vi ønsker alle våre brukere en riktig god sommer og håper at dere finner veien tilbake til oss i august. Vi lover en stadig forbedring av sidene og satser på å få Norges største interaktive oppgavedatabase på luften i løpet av høsten

Bao Nguyen 17.06.2005
Bao Nguyen fra Porsgrunn vant Månedens konkurranse for juni 2005. Han får tilsendt den kjempemessige grafiske kalkulatore fra CASIO.

Tommy Sandvik 22.05.2005
Tommy Sandvik fra Fagerstrand vant Månedens konkurranse for mai 2005. Han får tilsendt den kjempemessige grafiske kalkulatore fra CASIO.

Maskinmestere, April 2005 02.05.2005
Medlemmene yngve og Kent er tildelt tittelen "Maskinmester" for å ha vunnet brøkmaskinen for April 2005.

Håkon Hove 21.04.2005
Håkon Hove fra Bergen vant Månedens konkurranse for April 2005. Han får tilsendt en kjempemessig grafisk kalkulator fra CASIO.

Abelprisen Abelprisen 2005 17.03.2005
Abelprisen på 6 millioner kroner ble kunngjort i dag. Prisen går til amerikaneren Peter D. Lax for "sine nyskapende bidrag til teorien for og anvendelsene av partielle differensialligninger, samt for beregning av deres løsninger".

Vis RSS feed
RSS-FEED 25.01.2005
Vi har lagt ut en rss-feed som sender ut de 15 nyeste innlegene i matteprat forum, samt innholdet i denne spalten: "nytt på matematikk.net".

Nye Maskinmestere 01.04.2005
Medlemmene euklid og Toppris er tildelt tittelen "Maskinmester" for å ha vunnet brøkmaskinen for mars 2005.

Elly Nordheim 30.03.2005
Elly Nordheim fra Oslo vant Månedens konkurranse for mars 2005. Hun får tilsendt en kjempemessig grafisk kalkulator fra CASIO.

Nye Maskinmestere 01.03.2005
Gratulerer til medlemmene halten, Pr3c|@70r og 2211, som toppet skoringslistene i Brøkmaskinen og ble Maskinmestere for februar 2005.

NY DESIGN 14.01.2005
Matematikk.net kom fra 10.01.2005 med nytt utseende. Vi håper nettstedet har blitt enklere å bruke og penere å se på. Har du kommentarer til dette må du gjærne legge igjen beskjed forumet. Det ville også vært fint om bokmerker og lenker til de gamle sidene blir oppdatert. Videre - enkelte uforutsette problemer kan også oppstå og vi vil sette pris på å bli gjort oppmerksom slike.

Velkommen tilbake!
Sommerferien er snart over og vi ønsker velkommen til et nytt skoleår. Vi i administrasjonen har det siste halve året vært tilbaketrukket i forhold til å svare på spørsmål i forumene. Det er to årsaker til det. For det første ser vi at det har vokst fram en "stamme" på 8-10 medlemmer som er meget dyktige til å svare på spørsmål, både pedagogisk og faglig. Faktisk er det slik at vi nok ikke kan bidra med den samme spisskompetansen på kort varsel, da vi er "rustne" på enkelte områder fordi det er lenge siden vi arbeidet med enkelte problemer. Jeg vil takke dere alle som har bidratt, i større eller mindre grad. Jeg tror imidlertid dere er enig med meg når jeg påstår at selv om dere i all hovedsak svarer på innlegg fører det til at også dere blir bedre i faget.
Den andre årsaken til at vi har hold en lav profil er at vi har vært opptatt med å rette feil og bygge leksikonet. Mye av dette arbeidet er knapt synlig, men det er viktig og jeg kan forsikre om at det er svært tidkrevende (rette figurer ol.). Vi er fortsatt svært interessert i tilbakemeldinger på feil og uklarheter, og forslag til hvordan vi kan gjøre ting bedre.
Hvor bra matematikk.net kommer til å bli i framtiden er vi usikre på, det kommer an på om vi greier å få økonomisk støtte eller ikke. Men vi kan i alle fall love at vi blir bedre.
Lykke til med et nytt skoleår!
Pål og Kenneth
03.08.2004

FUNKSJONSILLUSTRATOR
Monica Furunes har laget et Excel ark som illustrerer hvordan lineære- og kvadratiske funksjoner endrer seg med forskjellige parametere. Arket er interaktivt. Vi synes dette er meget bra og er stolte over å få lov til å publisere det. 24.03.2004

FEILRETTING - del 3
Dersom du har sent oss en mail i løpet av februar - nå, har vi ikke mottatt den pga. systemfeil. Det er nå rettet og du kan sende oss mail som vanlig. Tidligere sent mail er forsvunnet og kan følgelig ikke besvares.
Vi retter feil på sidene kontinuerlig og er takknemlige for innspill
Pål og Kenneth
12.03.2004

Tollaksen's regelbok for 1MX 1MY
Vi har, med tillatelse, tilrettelagt Bjørnar Aarbakke Tollaksen's dokument for HTML. Dokumentet gir en oppsummering av læreboka for 1MX og 1MY med definisjoner og formler. 04.12.2003

Brøkmaskinen - foreløpig utgave
Brøkmaskinen er et program som lager regnestykker på tre vaskelighetsnivå i brøk algebra. Du vil bli trenet i brøk addisjon, subtraksjon, multiplikasjon, divisjon - samt forkorting av brøk. Vi ønsker frivillige testere som kan gi tilbakemelding om eventuelle feil. 25.10.2003

VELKOMMEN TILBAKE: her er enda flere oppgaver Endelig er sommerferien over! I tilfelle noen føler en trang til å bryne seg litt den første uka, så har vi nå lagt ut Grunnskoleeksamen 2001.  Laurbærene er skrukkete etter at alle har hvilt på dem over sommeren. Det er på tide å sanke nye. 21.08.2003

Båndbredden Sprengt
Eksamensrushet i Mai sprengte vår tillatte båndbredde (2GB) med over 100%. Vi retter en takk til vår web host for å hjelpe oss igjennom denne perioden. I Mai 2003 hadde matematikk.net over 1 million hits og i overkant av 100000 sideoppslag med over 11000 besøk fordelt over ~7000 unike ip adresser. 29.05.2003

Oppgaver lagt ut
Vi har tilrettelagt Eksamen for Grunnskolen 2002 for nett. 08.05.2003

Ny lenkesamling
En ny side med lenker til www matematikkressurser er opprettet. Lenkesamlingen er bygget opp rundt kategorier, og dras ut av databasen Per. 02.02.2003

Per -online matematikkleksikon
Vi har gleden av å introdusere vårt nye matematikkleksikon med over 500 oppslagsemner (forløpig). Emnene forligger med lenker til andre relaterte emner og med lenker til eksterne ressurser. I tillegg: emnetittelen er ofte oversatt til andre språk. Du får dermed leksikon, lenkesamling og ordbok i en sleng. 17.01.2003

Avgangskarakterer for 2002
Læringssenteret har offentliggjort avgangsprøve- og standpunktkarakterene i grunnskolen for våren 2002. Vi tar en kikk på mattekarakterene. 10.01.2003

Matematikk i nyhetene
Søk etter nyheter fra 97 forskjellige kilder samtidig: Søk lenket gjennom nyhetsagenten mylder.no er lagt inn på pressesiden. 09.01.2003

Krafttak
Mye tyder på at det er eksamenstid: over 40000 sider ble vist fra matematikk.net

i November. Dette er nesten en fordobling i forhold til sideoppslagene i Oktober. 06.12.2002

Andregradsligninger
Vi har nå lagt ut en side om andregradsligninger for Grunnkurs vg. 12.11.2002

Ny trigonometri side
En ny trigonometri side for videregående grunnkurs er lagt ut. 29.10.2002

Matteprat Forum
opprettet på matematikk.net. Her kan du få hjelp med oppgaver og ting du måtte lure på. Du kan prate med andre, sende private meldinger og omgås med elever og lærere fra hele landet. Best av alt; det er gratis! 26.09.2002

Sidene utvikles og drives av enheten:
© 2000- 2024 Sivilingeniør Kenneth Marthinsen, org. no: 976 773 934.
Telefon 932 99 111 Postadr. Odvar Solbergs vei 112, 0973 OSLO
MAIL OSS