NM i Brøkregning

NM brøk logo

Årets premier:

Norgesmesteren: Kr. 1000,-

De tre beste i finalen får en bok fra Matematikkforlaget.


Resultatlisten 2012


Resultatlisten 2011

Resultatlisten 2010

Resultatlisten 2008

Resultatlisten 2007

Resultatlisten 2006

Resultatlisten 2005

Martin Skillebekk
fra Hønefoss er regjerende Norgesmester.

NRK: Fekk kjapp NM-tittel frå godstolen »

Om konkurransen

Målet med NM i brøkregning er å heve nivået på kunnskaper i brøkregning som er basis for mange metoder og operasjoner i mer komplisert matematikk samtidig som deltakerne får gleden av å konkurrere om premier. Konkurransen stiller krav til hoderegning, multiplikasjon, divisjon og gir generelt god regnetrening. I tillegg til gode regneferdigheter er det også nødvendig med god motorikk, da tid er en avgjørende faktor. Det er fritt fram for alle deltakere å øve på Brøkmaskinen som er basis for konkurransen.

Hvordan spiller jeg?

Du starter spillet ved å klikke på "Start spill" lenken til høyere ( knappen vises kun i den aktuelle tidsperioden for kvalifiseringsrunden ). Du må være logget inn for å spille. Hvert spill byr på 10 oppgaver som vises sekvensielt i nettleseren. For hver oppgave skal du regne ut brøken og skrive svaret inn i feltene for teller og nevner. Gå videre til neste oppgave ved å trykke <enter> knappen. Svarene er endelige: det er ikke mulig å gå tilbake for å forandre tidligere svar. Når alle oppgavene er besvart vil en ny side komme opp der resultatene og din plassering blir vist. Din gjeldende score er til enhver tid gjennomsnittet av dine 5 beste resultater. Du må derfor spille minst fem ganger for å komme på resultatlisten. Du kan spille så mange ganger du vil innen den perioden runden varer. Du har derfor alltid muligheten til å forbedre din plassering på resultatlisten.

Regler:

Hvem kan delta?

Bli MedlemBli Medlem

Konkurransen er åpen for alle. For å administrere konkurransen er det nødvendig å registrere deltagerne. Du registrerer deg ved å melde deg inn som medlem i matematikk.net. Alt du trenger i første omgang er en gyldig e-post adresse. Er du allerede medlem er det ikke nødvendig å registrere deg på nytt. De som deltar i finalen vil bli bedt om å registrere ytterligere opplysninger.

Hvordan bli vinneren kåret?

De 20 beste fra kvalifikasjonsrunden blir kvalifisert til finalen, i tillegg til regjerende Norgesmester. Finalen spilles med inntil 21 deltakere. Dersom det blir ledige plasser i finalen vil disse bli fylt med deltagere fra kvalifikasjonsrunden som ikke ble automatisk kvalifisert. I finalen spiller hver deltaker brøkduell mot hver enkelt av de andre deltakerne - akkurat som i en ligatabell. Den som vinner en duell får ett poeng og den som taper får ingen poeng. Hver deltaker spiller altså opptil 20 brøkdueller. Samenlagtvinneren - norgesmesteren - er den med høyest poengsum etter at alle kampene er spilt. Dersom to eller flere deltakere ender på samme poengsum blir rekkefølgen beregnet på samme måte som i alle-mot-alle turneringer i sjakk.

Sidene utvikles og drives av enheten:
© 2000- 2020 Sivilingeniør Kenneth Marthinsen, org. no: 976 773 934.
Telefon 932 99 111 Postadr. Odvar Solbergs vei 112, 0973 OSLO
MAIL OSS